tirsdag 25. juni 2019

Pastasuppe med grønnsaker og tomat


En velsmakende og mettende suppe med friske grønnsaker, pasta og hermetiske tomater. Suppen er en inspirasjon fra Italia, der suppen serveres med forskjellige grønnsaker og den pastaen man har for hånden, ofte er en slik suppe sessongbasert, man bruke de grønnsakene som er på markedet. En slik suppe kan være både en forrett og en hovedrett i Italia, vi serverer den som hovedrett med masse gode hjemmelagde krutonger. Bruk den pastatypen som du liker best eller har i skapet, og tilpass mengde, noen liker masse pasta, noen liker bare litt. Vil du lage krutonger selv, finner du oppskriften her


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

2-3 fedd finhakket hvitløk
2 gulrøtter i små biter
4-5 vårløk i ringer
2 stilker stangselleri i tynne biter
1 ts basilikum
1 ts oregano
Vann (ca. 6-7 dl)
1 grønnsaksbuljongterning
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ts honning (eller sukker)
Salt - pepper
100 - 200 gr pasta (bruk pasta type og mengde som du liker best)
Persille
Krutonger
Olivenolje


Bruk den pastaen du har for hånden og kok den etter anvisningen på pakken. Skrell og kutt opp alle grønnsakene. Ha olje i en gryte som du skal lage suppen i og la oljen bli varm før du surrer hvitløk og vårløk i oljen et par minutter, så tilsetter du resten av grønnsakene og lar alt surre i gryten mens du tilsetter krydder, buljongterning, hermetiske tomater, honning og litt av vannet. Kok opp og la suppen småkoke i ca. 15 minutter. Tilsett mere vann til passende konsistens på suppen og smak til med salt og pepper. Tilsett den kokte pastaen, kok opp og server suppen rykende varm med finklippet persille og krutonger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar