fredag 7. juni 2019

Hvit asparges med røkt laks og urtekrem


Hvit asparges er en delikat og nydelig matvare, den har mere smak enn den grønne aspargesen og må skrelles før bruk. Hvit asparges serveres ofte med hollandaise eller en smørsaus som er riktig så godt, men i dag har jeg laget en avocado og urtekrem som blir servert til aspargesen, sammen med noen skiver laks og kokte egg ble dette helt perfekt. Med godt brød eller focaccia til, er dette også et mettende måltid.


DU TRENGER:

1 bunt tykke hvite asparges
Salt og sukker til kokevannet
4-6 skiver røkt laks
2 kokte egg

URTEKREM MED AVOCADO:

1 moden avocado
2 ss friskpresset sitron
1 liten finhakket sjalottløk
1 fedd finhallet hvitløk
1 - 1 1/2 dl lettrømme eller Drømmelett eller lett creme fraiche
1 ss finhakket frisk dill
1 ss finhakket persille + litt til pynt
Salt - pepper


Skrell aspargesen med en aspargesskreller eller en potetskreller og skrell fra toppen og nedover. Kutt av den nederste litt grove delen. Kok opp rikelig vann i en kasserolle (har du en aspargeskasserolle så bruker du den) og tilsett 2 ts salt og 1 ts sukker pr liter vann. Legg i aspargesen når vannet koker og kok i 3-6 minutter alt etter hvor tykk aspargesen er. Selv pleier jeg å ta opp en asparges og prøve, etter ca. 3-4 minutter, da er det lettere å få rett koketid.
Del avocadoen, ta ut stenen og skrap ut innmaten. Mos avokadoen sammen med sitronsaft og tilsett resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Skal du oppbevare urtekremen en stund før den skal brukes legger du i avocadostenen så unngår du at kremen blir misfarget.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar