torsdag 20. juni 2019

Eltefritt brød med spelt og honning



Dette brødet smaker litt "søtt" siden det inneholder honning, blir smakfullt og saftig og har sprø god skorpe. Bruk helst en mild blomsterhonning eller akasiehonning, lynghonning kan lett gi en skarp smak på brødet. Greit å fryse og er et godt brød til matpakke, samdwich og spesielt godt med ost. Brødet stekes i en jerngryte med lokk i stekeovnen


DU TRENGER:

250 gr hvetemel
250 gr sammalt spelt
1 ts salt
2 ss appelsinjuice
1/2 ts tørrgjær
50 gr solsikkefrø
50 gr gresskarkjerner
1 ss honning
4 dl vann romtemperert


Rør ut honningen i vannet. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen og rør inn vannet med honningen med en sleiv eller en slikkepott. Deigen blir litt klissete, men det skal den være. Legg på lokk eller plast og la deigen stå på kjøkkenbenken til heving i 12 - 20 timer. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø på godt med hvetemel. Hell deigen over på bakepapiret, strø på mere mel og begynn å brette deigen fra kanten som er mot deg inn til midten av deigen, brett slik som om du bretter en konvolutt fra alle kanter mot midten, og gjenta dette til du føler at deigen holder formen som et rundt brød. La deigen ligge med bretten ned og dekk den til enten med bakebollen eller et klede. La deigen ligge slik til heving ca. 2 timer. Når det er 30 minutter igjen av hevetiden setter du stekeovnen på 250 grader og setter inn jerngryten med lokket på. Etter 30 minutter tar du ut gryten, løfter opp det ferdig hevede brødet med hjelp av bakapapiret det ligger på og heller det opp i den varme gryten. Legg på lokket, sett gryten i stekeovnen og stek brødet i 30 minutter. Ta av lokket på gryten, demp varmen på stekeovnen til 200 grader og stek videre i 10 - 15 minutter. Brødet avkjøles på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar