tirsdag 18. juni 2019

Fylt pølse i ovn


En lettlaget pølserett og god hverdagsmat. Fyll pølsene med det du har for hånden, eller gjør som jeg har gjort i dag, fylt med sopp og en osteskalk. Har du flere slag med ost så blir det ekstra godt.


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

Ca. 500 - 600 gr falukorv eller annen tykk pølse

FYLL:
 
Ca. 150 gr sopp
Smør til steking av soppen
Ca. 1-1 1/2 dl lett creme fraiche eller fløte
Har du en rest smøreost gjerne med krydder, kan du bruke den sammen med creme fraiche
Salt - pepper
1 -2 ts soyasaus
Rikelig raspet ost
Småtomater


Stek soppen raskt i litt smør, spe med creme fraiche og la det koke inn slik at det blir en litt tykk stuing. Har du litt smøreost så tilsett den sammen med creme fraiche. Smak til med salt, pepper og soya. Legg pølsen i en ildfast form og skjær et snitt i pølsen på langs, nesten helt igjennom og fyll i soppstuingen. Topp med rikelig av ost og sett formen i stekeovnen på ca. 200 grader. Når formen har stått i ovnen i ca. 10-15 minutter legger du i småtomater som er delt i to. Stek til osten har fått litt farge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar