mandag 24. juni 2019

Pasta med reker og erter


Er man litt stuss om hva dagens middag skal inneholde er pasta alltid et lite halmstrå. "Nesten" alt kan brukes sammen med pasta og det meste blir riktig så godt. I dag ble det en riktig så god pastarett med en rest reker etter helgen. Bruk den pastatypen du har, eller bruk spaghetti, og du kan bytte ut rekene med annen sjømat.


TIL TO PERSONER TRENGER DU:

150 -200 gr pasta av valgfri type
1-2 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 liten finhakket stilk stangselleri eller litt fennikel
Litt olje til steking
1-1 1/2 dl matfløte
3-4 ss revet parmesan eller en annen hard ost
Ca. 2 dl frosne erter
Ca. 100 - 150 gr rensede reker


Kok pasta etter anvisningen på pakken. Ha olje på stekepannen og legg i sjalottløk og hvitløk når oljen er passe varm. La løken surre på middels varme noen minutter før du tilsetter selleribitene og lar dette få surre til løken er blank og myk. Tilsett fløte og frosne erter, kok opp og rør inn den revne osten og smak til med salt og pepper. Legg den avrendte pastaen på et serveringsfat, topp med reker og hell over den varme sausen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar