mandag 8. juli 2019

Havrekjeks


Hjemmelagde havrekjeks er virkelig godt og når det er så enkelt å bake som disse kjeksene her er, blir dette en bakst man baker omatt og omatt. Her slipper du å kjevle, du setter bare deigen med en teskje på stekeplaten. Av denne porsjonen blir det ca. 2 brett med havrekjeks.


DU TRENGER:

150 gr havregryn av den lettkokte typen
150 gr hvetemel
Ca. 130 gr brunt sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
150 gr smeltet smør
1 dl melk

Bland sammen alt det tørre og tilsett melk og smeltet smør. Rør sammen til en fast røre. Sett deigen med en teskje på bakepapirkledd stekebrett og sett kakene med godt mellomrom da de skal flyte litt utover og lag de så store som du ønsker, stek gjerne en prøvekake første gang du lager de. Stekes ved 180 grader til kjeksene er lys brune. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar