torsdag 13. september 2018

Rullekake med bringebær, krem og marsipanlokk


Virkelig en god rullekake, med frisk smak av bringebær og krem som gjør at kaken blir ekstra saftig. Marsipanlokket kan sløyfes, men siden jeg hadde et ferdig marsipanlokk liggende, var det fristende å benytte det.  Til slutt ble dette en kake som var veldig kjekt å servere. Bruker du mindre krem i kaken eller bare syltetøy, får du rullet kaken fastere sammen slik at den blir rundere, men selv synes jeg det er skikkelig godt med såpass mye krem.


DU TRENGER:

4 egg
200 gr sukker
75 gr potetmel
75 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

FYLL:

1 1/2 dl bringebærsyltetøy
3 dl pisket kremfløte
(Marsipanlokk)


Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i eggedosisen. Bruk en slikkepott og vend melblandingen inn i eggedosisen. Legg bakepapir i langpannen til stekeovnen og hell i kakerøren, Bruk slikkepotten og fordel røren slik at den ligger jevnt. Stek ved 180 grader i ca. 10 - 12 minutter. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og strø med sukker. Når du tar den stekte rullekaken ut av stekeovnen skal den stå et par minutter i formen før du hvelver den på det sukkerstrødde papiret. trekk forsiktig av papiret som var i bunnen på kaken og vri opp et kjøkkenhåndkle i varmt vann og bre det over kaken. Nå skal kaken ligge slik til den er helt kald. Når kaken er helt kald tar du bort det våte håndkleet og smører på bringebærsyltetøy og pisket kremfløte oppå syltetøyet. Bruk papiret som kaken ligger på til hjelp når du skal rulle kaken sammen. Legg kaken med skøyten ned på et kakefat, og legg over marsipan hvis du bruker det, hvis ikke kan du pynte litt med pisket krem og bær. Sett kaken kaldt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar