Søk i denne bloggen

fredag 7. september 2018

Kylling og blomkålgrateng


Kylling og blomkål er virkelig godt sammen, men liker du brokkoli bedre er det ingen ting i veien for at du kan bruke brokkoli til denne lille enkle rettten her. Det som gjør dette ekstra godt er smøreosten med krydder og ostetoppingen med parmesan.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 lite blomkålode
2 kyllingfileter
3 store ss smøreost med krydder
3 ss lett rømme eller lett creme fraiche
1 stor ts dijonsennep
Revet ost så mye du liker
3 ss finrevet parmesan 
Salt - pepper
Smør/olje til steking av kylling


Del kyllingfiletene i strimler, strø på salt og pepper og stek de raskt i smør/olje. Del blomkålen i små buketter/biter og forvell blomkålen i rikeig lettsaltet vann, i 1-2 minutter alt etter hvor store buketter du har. Ha blomkålen over i iskaldt vann straks den er ferdig forvellet. La blomkålen renne av og legg den i en ildfast form sammen med kylling bitene.


Rør sammen smøreost, lettrømme og sennep og rør det godt sammen. Bre denne blandingen over blomkål og kylling, bland sammen raspet ost og parmesan og topp med osteblandingen. Legg gjerne noen småtomater på toppen. Settes i ovnen ved ca. 200 grader i 15-20 minutter til osten bobler og begynner å få brule flekker. Serveres med en grønn salat


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar