I år har et par tomatplanter ute på terrassen gitt rik avkastning takket være det fantastiske sommerværet vi har hatt. Fremdeles var det massevis av tomater, store og små, men alle grønne. De har nok blitt moden inne hvis jeg hadde lagt de på et lyst sted, men istedet plukket jeg inn stort og smått og laget en slags chutney. Den skal bli tilbehør til middager og til ost, dessuten er chutney fantastisk til å sette smak på diverse dressinger og sauser.
DU TRENGER:
Ca. 1 kilo tomater (blanding av umodne og halv modne + et par modne)
2 epler uten skall i små biter
1 liten eller 1/2 rødløk i biter
Saft og raspet skall av 1 appelsin
Saft og raspet skall av 1 sitron
Ca. 1 dl cherryeddik eller rødvinseddik
1 kanelstang
3-4 stjerneanis
1/2 ts chiliflak
5-6 nellikspiker
2 ss honning (kan sløyfes)
Ca. 40 - 80 gr brunt sukker (smak deg frem)
Ca. 1 1/2 dl rosiner (eller blandet frukt + rosiner 1 1/2 dl til sammen)
Bruk gjerne en liten slant vin, søt saft eller likør/sherry (kan sløyfes)
(2 plater gelatin + 2-3 ss vann)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar