torsdag 21. juni 2018

Sjokoladekake med banan (glutenfri)


En veldig enkel kake å bake, og en veldig god og saftig kake, og den er glutenfri. Den blir litt bløt, og egner seg veldig godt til å servere lunken med iskrem, men i og med at kaken har en rik sjokoladesmak er den god også som avkjølt til en god kopp kaffe. Jeg har stekt kaken i en rund form, men du kan godt bruke en liten firkantet form og dele kaken i firkanter.


DU TRENGER:

2 dl sukker
2 godt modne bananer
100 gr mykt smør
2 egg
2 dl mandelmel
1 ts natron
1/2 ts vaniljesukker
1/4 ts salt
80 gr grovhakket mørk sjokolade
1 dl kakao

Mos bananene og ha de i en bakebolle sammen med det myke smøret og sukkeret. Rør godt til alt er blandet, bruk gjerne kjøkkenmaskin, Tilsett eggene mens du lar maskinen gå. Bland natron, salt og vaniljesukker i mandelmelet og bland det inn i deigen sammen med den grovhakkede sjokoladen. Rør forsiktig inn kakao til slutt. Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir, og hell i røren. Kaken stekes ved 170 grader i 40 - 45 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig. La kaken avkjøle i formen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar