tirsdag 12. juni 2018

Pølse og blomkålform


Det er mange som har pølseretter som favoritt, og er du en av de så må du prøve denne pølseretten her, den er både god og lettvint. Bruk helst pølser med kraftig smak, gjerne en type med paprika eller hvitløk. Bytt ut blomkål med brokkoli hvis du liker det bedre, og det blir ekstra godt med en smakfull ost på toppen.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2-3 poteter i bite
2 eller 3 pølser alt etter størrelse i biter
1/2 lite blomkål i små buketter
1 grovhakket løk
1 ss tomatpure
1-2 ss ketchup
1 1/2 dl melk
2 ss lettrømme
Raspet ost
Smør/olje
Krydderurter 


Hvis du bruker vanlige pølser så tilsett 1 ts paprikapulver. Har du rester av poteter, så bruk de.
Skrell og kok potetene, la potetene bli avkjølt og del de i biter. Kok blomkålen i 2-3 minutter og avkjøl i kaldt vann, og la blomkålen få renne av på et kjøkkenpapir. Hakk løken og surr den blank i smør/olje, tilsett tomatpure og la dette få surre sammen et par minutter, tilsett ketchup, (og paprikapulver hvis du bruker vanlige pølser). Tilsett potetbiter, pølsebiter og blomkål, spe med melk og lettrømme og kok opp. Hell alt over i en ildfast form og strø over raspet ost. Sett formen i stekeovnen ved ca. 200 grader og stek til osten begynner å få farge. Ta ut formen og dryss over krydderurter av det du har.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar