torsdag 7. juni 2018

Marinerte oliven med grønnsaker og sitron


Marinerte oliven er en skikkelig godsak og sammen med litt grønnsaker og masse urter en dette virkelig noe som smaker. Grønnsakene kan brukes som de er, men jeg har forvellet de et par minutter, da er det lettere å få de til å henge på pinnen eller gaffelen.


DU TRENGER:

Ca.3 dl grønne oliven med sten
1 gulrot i skiver
Ca. like mye blomkål i små biter som det er av gulrotskiver
Et par litt tykke sitronskiver
1-2 fedd grovhakket hvitløk
Litt strimlet sitronskall
Ca. 2 ss balsamicoeddik
Noen kvaster timian
Ca. 1 ts chiliflak
1 ts hel koriander
Ca. 1/2 ts basilikum 
1 laurbærblad
God olivenolje 


Forvelle gulrot og blomkål i 2 minutter. Hell straks fra de kokende vannet og fyll på med iskaldt vann og gjerne isbiter. Legg grønnsakene over på kjøkkenpapir slik at de får renne av. Skrubb sitronen godt. Bland olje, krydder, balsamico, sitron og hvitløk i en skål og vend inn oliven og grønnsaker. La blandingen stå til neste dag, før du kan begynne å kose deg med sunne godsaker. Godt til et glass vin, eller en drink, veldig godt på et tapasbord. Holder seg flere uker i kjøleskapet. Pass på at du bruker så mye olje at det står litt opp på grønnsaker og oliven, men behøver ikke så mye at det står over.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar