tirsdag 26. juni 2018

Lasagne med grønnsaker


Lasagne er en favoritt hos mange familier. Lasagne er god mat, det er lett å lage, men krever litt arbeid så da er det lurt å lage dobbelt porsjon når man først er i gang. Jeg har puttet ekstra mye grønnsaker i denne lasagnen, selv synes jeg lasagne blir best da. Lasagne kan lages i en høy form med mange lag, eller en lavere form med bare 3-4 lag.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

KJØTTSAUS: 

600 - 700 gr karbonadedeig
2 grovhakket løk
2-3 fedd finhakket hvitløk
3 finhakkede gulrøtter
1/2 squash i små biter
3-4 stilkselleri i små biter
Ca. 100 - 150 gr bacon i små terninger
Smør/olje til steking
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1-2 ss tomatpure
1-2 dl rødvin
1-2 ts rosmarin
1-2 ts oregano
1 ts hvitløkspulver
Salt - pepper 

Lasangeplater
Ost på toppen

HVIT SAUS (OSTESAUS):

Ca. 40 gr smør
Ca. 40 gr hvetemel
Ca. 4 dl varm melk
Salt - pepper
Litt raspet muskatt
Ca 2 dl finraspet parmesanost


 Start  med å kutte opp alle grønnsakene. Brun karbonadedeigen på samme måte som når du lager pizza, og legg den i en stor gryte som du skal lage kjøttsausen i. Stek bacon og legg den i gryten sammen med karbonaden. Ha litt olje på stekepannen og surr løk og hvitløk til den blir blank og myk, surr alle grønnsakene på samme måte og ha alt i gryten sammen med det øvrige. Tilsett rødvin, hermetiske tomater og tomatpure, sammen med krydder. Kok opp og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet da baconet kan avgi en del salt. La kjøttsausen småkoke bortimot 30 minutter, og i mens lager du ostesausen. Smelt smøret i en gryte med slippbelegg og rør inn hvetemelet. Smør og mel skal ikke bli brunt, bare røres sammen. Spe med melk, litt i gangen og rør kraftig slik at du får rørt ut alle klumper. Spe med litt av melken til å begynne med og litt mere etter hvert, det viktigste er at du rører kraftig slik at det blir glatt mellom hver gang du sper med melken. Smak til med salt, pepper og litt muskatt og la sausen småkoke i ca. 4-5 minutter før du rører inn parmesanosten til slutt.
Så legger du lagvis i formen, først ostesaus så et lag med lasagne plater, så kjøttsaus, så lasagneplater osv. til formen er fylt opp. Strø godt med revet ost på toppen og stek lasagne ved 180 grader i 25 - 30 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar