tirsdag 19. juni 2018

Fiskekaker med sommerkål og rødbetsalat


Fiskekaker er en helt vanlig hverdagsmat hos svært mange, selv synes jeg at fiskekaker er riktig så godt. Aller helst skulle det vært hjemmelagde fiskekaker, men av og til må man "jukse" litt, og dette her var riktig så gode fiskekaker. Mange synes fiskekaker er kjedelig mat, men det går godt an å fiffe de opp litt slik at det blir en mere mettende, og en mere spennende hverdagsmiddag.


DU TRENGER:

Beregn 2 eller 3 fiskekaker per person
Kokte poteter (eller bruk rester av poteter stekt på stekepannen)
Litt smør til å varme fiskekakene i på stekepannen
Nykål
Raspede rødbeter (1 middels rødbete er nok til 2 personer)
Litt presset sitron
Squash "spaghetti"


Kok poteter, eller bruk rester som stekes på stekepannen sammen med fiskekakene. Kok nykål  i lettsaltet vann, og pass på at du ikke koker nykål for lenge. Skrell og rasp en rødbete, her er det lurt å bruke engangshansker for rødbeter avgir farge som er vanskelig å få av hendene igjen. Ha de raspede rødbetene i en skål og ringle over litt presset sitron. Har du ikke den lille dingsen som lager "spaghetti" av grønnsaker, kan du lage tynne skiver med en ostehøvel. Lag gjerne en dressing av lettrømme eller kesam til å servere ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar