onsdag 6. juni 2018

Pastasalat med pesto, kylling og valnøtter


I dag kan jeg by på en pastasalat med pesto og kylling. Salaten er mettende, så den passer til middag, men er utrolig god å putte i lunsjboksen som taes med på jobb. Bruk gjerne rester av kylling eller en ferdig grillet kylling, men aller best blir denne salaten hvis du tar deg bryet med å steke et par kyllingfileter som er godt krydret med paprikapulver, salt, pepper eller et annet krydder du liker. Lag gjerne pestoen selv også, og lag da mere enn det du bruker til denne salaten, pesto holder seg lenge i kjøleskapet.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 liten hjertesalat
2 kyllingfileter eller tilsvarende mengde kyllingkjøtt
Paprikapulver, salt og pepper
Olje til steking
180 - 200 gr pasta av den typen du liker best som penne eller skruer
8 - 10 småtomater delt i to på langs
1/2 liten finhakket rødløk
5-7 grovhakket valnøtter
Ca. 4-6 ts pesto
Parmesan


Del kyllingfiletene i strimler, krydre med paprika, salt og pepper og stek de raskt i olje på stekepannen til de er gjennomstekt. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann og hell av vannet igjen og la pastaen bli lunken. Rør pesto inn i pastaen og vend godt rundt. Rist valnøttene på varm stekepanne før de hakkes grovt. Bland hjertesalat, kylling, tomaer og rødløk i en salatbolle og vend inn pastaen som er blandet med pesto . Strø over grovhakket valnøtter og parmesan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar