mandag 26. mars 2018

Spaghetti med bacon


Det ble nermest restemat til middag i dag, rester av to spaghettityper, en pølsesnabb og en bit blomkål. Du kan bruke andre typer grønnsaker og en annen type pasta. Jeg angir ikke nøyaktige mål i denne oppskriften i dag, her gjelder det "ta det du har"

DU TRENGER TIL CA. 2 PERSONER:

Spaghetti (bruk gjerne fullkornspaghetti)
1 gulrot i små biter
1 liten hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
Blomkål eller en annen grønnsak
Ca. 1 ss tomatpure
Litt kokevann fra spaghettien
Litt melk
Lett creme fraiche eller Drømmelett
1 pølse i biter
Salt - pepper
1 ts provencalekrydder eller oregano
Ca. 100 gr bacon
Smør/olje

Kok spaghetti etter anvisningen på pakken. Ha smør/olje i en gryte som du skal lage retten i. Når smør/olje er varmt tilsetter du løk og hvitløk som får surre over middels varme til løken begynner å bli blank. Tilsett de andre grønnsakene og la dette surre videre i ca 5 minutter. Ha på tomatpure og hell på litt melk og creme fraiche. Kok opp og la grønnsakene koke noen minutter mens du tilsetter pølsebiter og litt av spaghettivannet til det har passe konsistens. Smak til med krydder. Stek bacon og la den renne av på et kjøkkenpapir. Legg spaghettien på et fat og hell grønnsakene rundt og strø over sprøstekt bacon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar