onsdag 28. mars 2018

Lammeskank i ovn med rotgrønnsaker


Braisert lammeskank er en smaksbombe og det er enkelt å tilberede. Når du først har fått alt i gryten og satt den i stekeovnen er du egentlig ferdig med middagen, da står den bare der og koser seg til den er ferdig, og du har bare potetmosen og borddekkingen å tenke på. Lammeskanker er også en grei gjestemat da du slipper å stå over gryten rett før og etter at gjestene er kommet og du kan sette gryten rett på bordet.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 lammeskank per person
1 pastinakk eller persillerot i biter
2 gulrøtter i biter
1 bit sellerirot i biter
1/2 løk i båter
3 fedd hvitløk i store biter
Salt - pepper
2-3 dl rødvin
Ca.3 -4 dl kraft eller vann/lammefond
Salt - pepper
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 lite eller 1/2 laurbærblad
1/2 ss hvetemel eller litt maizenna utrørt i litt vann
Smør/olje

 Sett stekeovnen på 160 grader
Kutt opp alle grønnsakene i litt store biter/båter. Ha smør/olje i en gryte som kan settes i stekeovnen. La smør/olje bli varmt, strø salt og pepper på skankene og brun de pent brune rundt det hele på middels varme. Ta skankene ut av gryten og legg i grønnsakene og la de surre til løken blir blank, og du ser at grønnsakene så vidt begynner å få farge. Bruker du litt hvetemel for å få litt mere tykkelse på sausen, rører du det inn sammen med grønnsakene. Bruker du maizenna som jeg synes er det enkleste, tilsetter du det rett før skankene er ferdig. Hell på vin og kraft, tilsett krydder og kok opp. Sett på lokk og sett hele gryten inn i stekeovnen. La gryten stå i 2 timer. Kontroller underveis om det er for lite væske.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar