lørdag 24. mars 2018

Sjokoladekake med Nutella


Enkel, saftig og god kan sies om denne kaken her, i tillegg rask å lage. Kaken kan nytes som den er, du kan legge på et lag sjokoladeglasur, eller bare gjøre som jeg har gjort i dag, ringlet over litt melisglasur. Dette er en porsjon for en helt liten form eller du kan bruke en ildfast form.


DU TRENGER:

2 egg
160 gr sukker
125 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss kakao
2 toppede ss Nutella
100gr smeltet smør
1/2 dl melk

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og sikt det i eggedosisen. Bruk en slikkepott eller en tresleiv, og vend inn melblandingen. Tilsett Nutella, melk og smør og rør til røren er glatt, men prøv å røre minst mulig.
Dekk formen med bakepapir og hell i røren. Stek kaken ved 190 grader i 18 - 20 minutter. Ikke stek kaken for lenge slik at den blir tørr, den skal være litt svampaktig og myk. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig etter 18 minutter. Avkjøl kaken litt i formen før du løfter den over på en rist.
Vent til kaken er helt kald før du ringler over meligglasur, eller du kan ha på en sjokoladekrem, og sjokoladekrem lager du slik:
1 dl kremfløte kokes opp, rør inn 50 - 70 gr mørk sjokolade, rør til det blir helt jevnt og uten sjokoladeklumper. Bre dette over den avkjølte kaken. La glasur eller sjokoladekrem stivne helt før du deler opp kaken i biter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar