søndag 11. mars 2018

Brytebrød med grovt mel og solsikkekjerner


Siden jeg ikke er så glad i å rulle ut rundstykker er brytebrød tingen for meg, Dette her ble virkelig gode og saftige små brød og både raskt og enkelt å tilberede.


DU TRENGER TIL 3 LENGDER:

50 gr gjær
1 ts alt
1 ss honning eller sirup
2-3 ss god olivenolje
70 gr kruskakli
50 gr havregryn
50 gr solsikkekjerner
125 gr sammalt rug fin
125 gr sammalt hvete fin
Knapt 400 gr hvetemel
Ca. 6 dl lunkent vann
Egg/melk til pensling
Frø til å strø oppå


Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen untatt hvetemelet. Rør gjæren ut i det lunkne vannet sammen med honning. Rør inn vann og hvetemel vekselsvis til du har en passe fast deig før du tilsetter oljen. La kjøkkenmaskinen gå i 8 - 10 minutter før du dekker deigen med plast og setter den på et lunt sted til heving i ca. 1 time. Etter at deigen er ferdig hevet, tar du den ned på bakebordet, deler den i 3 like store emner som du ruller ut til 3 pølser som legges på bakepapirkledd stekeplate. Bruk en skarp kniv og lag dype snitt i pølsene, men pass på at du ikke skjærer helt igjennom. Dekk til med et klede eller plast og sett til heving på et lunt sted i 30 - 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg blandet med litt melk og strø på frø. Stekes ved 220 grader i ca. 20 - 25 minutter. Avkjøles på rist. Veldig grei å fryse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar