tirsdag 20. mars 2018

Omelett med spekeskinke og grønnsaker


En aldeles nydelig middag eller lunsj, mettende og næringsrik og ikke minst, dette måltidet er veldig raskt å tilberede. Jeg har vært litt ekstravagant i dag med å bruke asparges som var veldig god i denne retten, men her kan du bruke de grønnsakene du har i grønnsaksskuffen, og i den mengden du vil.


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

1 stor eller 2 små gulrøtter i små biter
2 vårløk i tynne ringer
1 liten pose babyspinat
Spekeskinke
4-5 egg
1/2 dl melk
Liten klype salt
Smør /olje
TILBEHØR:
Tomater
Agurk
Asparges
Sukkererter


Kutt gulrøtter i små biter eller strimler, kutt opp vårløken i tynne ringer og skyll spinaten. Bruker du andre grønnsaker, kuttes de også i små biter. Kok grønnsakene i 3-4 minutter i lettsaltet vann og legg i spinaten til slutt. Hell grønnsakene i et dørslag slik at de får renne godt av. Pisk eggene sammen med melk og litt salt, ha litt smør/olje i stekepannen og la det bli varmt. Slå i eggene, sett på lokk, slå platen ned til middels varme og la omeletten stivne, men den skal være litt myk på toppen når den er ferdig. Brett omeletten bobbelt og legg den på et fat. Hell over grønnsaker og tilbehør. Omeletten serveres med et godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar