mandag 21. april 2014

Ribollita med spinat


Spør du meg så er denne suppen noe av det beste du får servert i Italia, denne tykke kraftige og velsmakende  suppen som bokstavelig talt kan lages av det du har i kjøleskapet. Det er to ting som alltid er med når denne suppen blir laget, det er bønner og en eller annen type kål, ellers så tilberedes denne suppen av de grønnsakene du har for hånden, sammen med en fleskebit. Jeg koker bønner selv, legger i vann kvelden før og koker en stor porsjon sammen med litt urter/krydder og fryser ned i passe store porsjoner, men de bønnene som selges på boks er riktig så gode, bare husk å skylle bønnene godt før bruk.


 DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 finhakket stor løk
2-3 stilker selleri i tynne biter
Ca. 1/2 l finstrimlet kålhode
2 gulrøtter i tynne skiver/biter
Ca. 80 - 100 gr flesk eller bacon i biter 
2-3 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater (Ca. 400 gr)
1 persillerot i tynne skiver/biter
1 stor neve spinat
1 ts hele fennikelfrø
Salt - pepper
1 ts timian
Kyllingbuljong
Ca. 350 - 400 gr hvite bønner
God olivenolje
Krutonger

Skrell og del opp alle grønnsakene og kutt opp flesk/bacon. Ha olivenolje i en stekepanne eller bruk en gryte og la flesk/bacon og grønnsaker (utenom spinat) få surre i oljen til du ser at løken  er blank og myk.


 Ha gønnsakene over i en gryte og tilsett kyllingkraft slik at det står kant i kant med grønnsakene. Kok opp og tilsett krydder, og la koke over svak varme i ca 10 - 12 minutter. Hell over de hermetiske tomatene og kok videre i 10 minutter til og ha i spinat og bønner de siste par minuttene. La suppen få stå på  platen over svak varme slik at den så vidt koker i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper før du øser opp den varme suppen og dryss over krutonger eller brødbiter. De beste krutongene lager du selv, og oppskriften finner du her


Til denne suppen smaker det godt med et hjemmebakt brød eller rundstykker. Disse pestosnurrene smakte aldeles nydelig til Ribollita suppen og oppskriften finner du her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar