torsdag 24. april 2014

Chilibakt laks med rotgrønnsaker og yoghurtgremolata


En enkel, men veldig god lakserett med bakte grønnsaker og en frisk gremolata av yoghurt. Laksen blir saftig og velsmakende når den bakes i ovn, chilien gir den en litt "hot" smak, men her kan du velge selv hvor mye chili du vil bruke. Rotgrønnsakene blir utrolig velsmakende når de bakes i ovn på denne måten med litt olje og krydder. Ikke bare er dette et sunt og godt måltid, men utrolig lettvint, ingen stekeos og ingen kasseroller er i bruk her.
Siden det nå er kommet beter rundt om i butikkene, har jeg brukt beter i grønnsaksblandingen i dag, beter finnes i flere varianter og farger, er utrolig velsmakende og anvendelig til å bake i ovn , eller rå i råkostsalat. Jeg brukte ofte beter de årene vi bodde i Spania, så det var riktig kjekt at de nå også er i norske butikker.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein (a`150-200 gr)
Zest og saft av 1/2 sitron
1/2 - 1 rød finhakket chili uten frø
Ca 2 ss god olivenolje
Salt

ROTGRØNNSAKER:

1 gulrot i tykke skiver
1 persillerot i tykke skiver
1/2 - 1 rødløk i båter
1-2 beter i båter
2 stilker selleri i skiver
2 poteter i båter
Litt god olivenolje
Salt - pepper
Provence krydder (kan sløyfes eller bruk timian)

Sett stekeovnen på 200 grader og begynn med grønnsakene. Rens og kutt opp alle grønnsakene og fordel de i en ildfast form. Ringle over olje, dryss over litt salt, pepper og krydder. Vil du spare på saltet kan du sløyfe det helt. Bruk en skje og en gaffel og vend på grønnsakene slik at det blir litt olje og krydder på alle bitene. Sett formen i stekeovnen og bak i ca 20 - 25 minutter. Grønnsakene kan godt være "litt fast" når de er ferdig, men potetene bør helst være myke.


Legg laksen i en annen ildfast form, (det er lurt å tilpasse formene slik at begge to går inn i stekeovnen samtidig) ringle olje over laksen, ha på zest og presset sitron, salt og finhakket chili.
Sett formen med laksefiletene inn i ovnen når det er ca. 10 - 12 minutter igjen av baketiden på grønnsakene, eller hold grønnsakene varm mens du baker laksen.


Laksen serveres med yoghurtgremolata og den lager du slik:

Ca. 2 dl matyoghurt
Zest av 1/2 sitron
1 fedd finhakket hvitløk
1 ts honning (helst blomsterhonning)
Salt - pepper
2-3 ss finhakket persille

Rør alle ingrediensene godt sammen og smak til med salt og pepper, tilsett persille til slutt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar