Søk i denne bloggen

fredag 4. april 2014

Pizzakrydder


Det er ikke alle pizza som trenger krydder, har du sterke pølser, en skarp ost eller en sterk tomatsaus, er det nok krydder i seg selv og du trenger kanskje bare litt basilikum, men skal du lage en helt vanlig pizza uten noen sterke ingredienser, kan det være godt med et krydder i tillegg. Så etter å ha prøvd  ulike typer pizzakrydder er jeg kommet til at det beste er det jeg lager selv. Nå har jeg litt salt i denne krydderblandingen, det kan du sløyfe hvis du vil spare på saltmengden i maten.


DU TRENGER:

1 1/2 ss oregano
1 ss paprikapulver
1 ss roamarin
1 ss basilikum
1/4 ss timian
1 ts havsalt
1/2 ss chiliflak (mindre eller sløyfe helt hvis du vil ha krydderet mildere)
1/4 ss hvitløkspulver
1 ss fenikkelfrø


Ha fenikkelfrø og chiliflak i en mortel og knus til mel. Bland sammen alle ingrediensene og ha blandingen på et tett glass, og sett en merkelapp på.

Krydder som har stått i kjøkkenskapet en tid avtar gjerne i smak, så hvis du synes det er litt svak lukt av krydderet, bør du bruke litt mere en angitt i oppskriften. Du kjenner det også hvis du tar litt krydder mellom fingrene og gnir litt, friskt krydder skal da lukte friskt og godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar