Dette er italiensk mat på sitt beste, dette er en nydelig kyllinggryte som er rik på smak, enkel å tilberede, kan godt lages i god tid før den skal spises - ja, hva mere kan man da ønske seg av en kyllinggryte - egentlig er det bare å sette i gang
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
1/2 stor kylling eller 2 kyllingfileter
4 skiver bacon i biter ca. 2 cm.
1 boks hermetiske hakkede tomater (400 gr.)
1 stor løk i skiver
1-2 dl hvitvin (evnt. eplejuice/vann)
1 fedd finhakket hvitløk
1 laurbærblad
1/2 ts basilikum
2-3 grener frisk timian
1/2 ts oregano
Salt - pepper
Klype sukker
Smør/olje til steking
Del kyllingkjøttet i store biter som surres lett brune i smør/olje. Legg kyllingkjøttet i en gryte etter hvert som det er ferdig. La bacon og løk få surre til baconet er så vidt begynt å bli brun og løken er blank før det legges sammen med kyllingen. Tøm over hvitvin og tomatboksen og kok opp over middels varme mens du tilsetter hvitløk og krydder. Legg lokk på gryten og la den småkoke over svak varme i 25-30 minutter. Smak til med krydder, salt og pepper og en klype sukker helt til slutt, det gjør smaken rundere.
Kyllinggryten serveres med pasta, salat eller ris og gjerne et godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar