lørdag 12. april 2014

Krydderkake med havregryn og valnøtter


Dette er en saftig og veldig god  kake som smaker godt til en kopp kaffe eller en kopp te, det er også en kjempefin kake til å ta med på tur.  Kaken holder seg lenge godt innpakket eller i boks i kjøleskapet og er fin til å fryse. Hent frem alle ingrediensene du trenger til kaken før du begynner å bake og les nøye gjennom oppskriften. Jeg får best resultat med denne kaken når jeg bruker vanlig over/under varme i stekeovnen og ikke varmluft.

DU TRENGER TIL 24 CM FORM:

250 gr sukker
4 egg
150 gr smeltet smør
4 ss mørk sirup
260 gr hvetemel
2 ts natron
80 gr havregryn
2 dl lettrømme
1 1/2 ts malt ingefær
1 ts malt muskat
100 gr grovhakkede valnøtter


Pisk egg og sukker til en luftig og lys eggedosis. Bland sirup i det smeltede smøret og rør det inn i eggedosisen med lette tak, bruk gjerne en slikkepott. Bland natron, krydder og hvetemel og tilsett det i eggedosisen vekselvis med rømmen. Rør forsiktig med store tak. Ha i havregryn og valnøtter til slutt, og hele tiden gjelder det å ikke røre for mye, bare vend ingrediensene inn i eggedosisen.
Ha bakepapir i bunnen av formen, og litt smør innvendig på kantene før du heller deigen i formen. Kaken stekes ved 170 grader i ca 1 time. Kjenn med en kakenål om kaken er stekt. Avkjøles i formen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar