onsdag 28. november 2012

Quinoasalat med kylling


Quinoa er frøene fra en Sør-Amerikansk plante og frøene er proppfull av næringsstoffer, en matvare vi burde bruke ofte i vårt kosthold. Quinoa kan brukes som tilbehør til det meste, er mettende, velsmakende, og har langsomme karbohydrater, en rett med quinoa er fin å innta før man skal trene for eks. Her har jeg brukt quinoa i en salat som er både mettende og god, istedet for kylling kan du bruke strimlet svinekjøtt, laks eller skinke. Når du koker quinoa skal du bruke dobbel så mye vann som quinoa, quinoaen er ferdig når alt kokevannet er kokt inn, det tar ca. 15 minutter.
Quinoa får du kjøpt i velassorterte matvarebutikker og hos helsekostbutikkene.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

2 kyllingfileter i strimler
Smør/olje til steking av kyllingen 
1 1/2 dl quianoa
3 dl vann
Salat
1 vårløk eller litt purre i tynne ringer
1 ss presset sitron
2 ss olivenolje
2 ss revet parmesan
Pepper - salt

Ha vann og quinoa i en kasserolle sammen med litt salt og  kok i ca. 15 minutter, rør rundt av og til, quinoaen er ferdig når alt vannet har kokt inn. Stek kyllingen i litt smør/olje.  Legg salat på et fat, og legg over quinoa som et litt avkjølt, men lun, finkuttet vårløk, lune kyllingbiter og ringle over sitronsaft og olje. Dryss over litt pepper og revet parmesan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar