mandag 5. november 2012

Karbonadesmørbrød


Dette blir på en måte restemat, men også et smørbrød som er av den gammeldagse typen, litt gjemt og glemt liksom - ta det frem fra glemselen for dette er utrolig godt.

DU TRENGER:

Gode skiver av grovt brød
Kokte poteter i skiver
Karbonadekaker
Løk i tynne skiver
Tomater
Smør/olje 
Krydder
Asparges hvis du har

La skivene få en omgang i brødristeren. Tomatene deles i to, legges i en ildfast form, ringle over en god olje, strø på salt, pepper og krydder, jeg bruker timian. Sett formen med tomater inn i stekeovnen på 200 grader og la de stå til de faller sammen. Brun løken og hold den varm.
Skjær potetene i skiver og stek de lett på stekepannen samtidig som du varmer  karbonadene i litt smør/olje.


Legg de lune potetene på skiven og legg karbonader over, topp med masse stekt løk og nydelige lune confittomater ved siden av, gjerne også asparges .
Nyt et herlig karbonadesmørbrød enten til lunsj eller til et kveldsmåltid - et glass kaldt øl smaker herlig til karbonader.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar