onsdag 21. november 2012

Pai med løk, sopp og skinke


En pai er en grei måte å få bruke rester på, man kan bruke det meste av det man har i kjøleskapet i en pai. En pai med bare grønnsaker og krydderurter smaker utrolig godt, lakserester fra middagen sammen meg litt bacon er også deilig, eller en liten skinkeboks som jeg har brukt i dag -  med litt salat, er dette  en nydelig middag.

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

Paideig:
250 gr hvetemel
litt salt
2 ss iskaldt vann
80 gr smør 
80 gr kesam

Her kan du bruke bare smør hvis du ikke har kesam, men kesam gjør at paien blit magrere.
Bruker du bare smør så bruk 180 gr.
Kna alt sammen til en fast "klump" og la den hvile kaldt minst 30 minutter.
Kjevle ut paien slik at den er så stor at den går litt over kanten på formen, klapp deigen ned i formen, klipp til et bakepapir som du legger i bunnen oppå deigen, og fyll det med erter eller bønner.
Forstek paibunnen ved 200 grader i ca 15 minutter.



TIL FYLL TRENGER DU:

Ca. 130 gr skinke
1 rødløk i tynne ringer
Liten bit purre i tynne ringer
10 - 12 sopp delt i skiver
Olje/smør
4 egg
1 1/2 dl fløtemelk
Ca 2 dl raspet ost
Salt - pepper
Muskat

Stek soppen raskt i litt smør/olje, tilsett løk, purre og skinke og la det så surre noen minutter.
Pisk egg og melk/fløteblandingen sammen med krydder.
Fjern erter og papir fra bunnen av paiskallet, fordel fyllet i paiskallet og tøm melk/eggblandingen over. Stek paien ferdig ved 200 grader til fyllet har stivnet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar