lørdag 10. november 2012

Paier med knallgod fyll


Små kule paier som passer godt til en forrett, til tapasbordet eller som nistemat.
Jeg har variert fyllet litt, så her kan du bruke fantasien din og det du har av godsaker i kjøleskapet.
Vil du ta den lettvinte måten kan du kjøpe ferdig paideig, jeg synes det er lettvint å lage deigen selv og at den blir bedre og magrere.

TIL PAIDEIG TRENGER DU:

200 - 250 gr hvetemel
1/2 ts salt
120 gr smør
150 - 200 gr kesam

Arbeid deigen raskt sammen, bruk 1 ss vann hvis det blir for tørt, men bruker du for mye vann blir deigen seig. La deigen ligge minst 1 time i kjøleskapet, men den kan godt ligge til neste dag.
Kjevle deigen tynt og stikk ut ringer på ca. 10 cm. Du får ca 10 - 12 små paier av denne porsjonen.
Trykk deigen ut i muffinsformer helt opp til kanten og gjerne litt over kanten og  legg i fyllet.

TIL FYLL TRENGER DU:

1 bunt asparges kokes i 5 minutter og deles i små biter
1 bunt finhakket vårløk
Ca. 3 dl revet hvit ost
3 egg
1 dl rømme
2 dl melk
Litt salt
1/2 dl finhakket gressløk

 Fordel asparges, ost og vårløk i paiformene. Visp sammen egg, rømme, melk, salt og gressløk og fyll opp formene med eggeblandingen. Sett paiene på en stekeplate og stekes ved 225 grader i ca. 25 minutter til fyllet er helt stivnet.

Du kan bytte ut asparges med spinat, og bruke litt soltørkede tomater og/eller finhakket schirozopølse som smak hvis du vil lage en annen variant av paiene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar