mandag 4. mars 2024

Tomat og pølsegrateng


 Enkelt og kjapt med hele middagen i en form, elsker slik mat, pølser og tomatskiver med en nydelig kremaktig saus over og ost på toppen. Riktig så god hverdagsmiddag. Bruk gjerne pølser med litt smak som korv eller lignende.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

300-350 gr pølser i skiver

2 tomater i skiver

1-2 dl reven ost

SAUS:

1 dl melk 

1 dl kremfløte 

Ca. 1 ss finhakket sylteagurk

1 ts sennep

1 1/2 ss søt chilisaus

1/2 ss kyllingfond

1/2 ss maizenna

1/2 ts sambal oelek

Del opp pølser og tomat i skiver, legg det lagvis i en ildfast form. Visp sammen alle ingrediensene til sausen og hell den over pølser og tomat i formen. Topp med revet ost. Sett formen i ovnen ved 220 grader i ca. 20 - 25 minutter. Serveres med ris, pasta eller potetmos, og gjerne en grønn salat.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar