onsdag 20. mars 2024

Rundstykker med cottage cheese og gulrot

 

 Bakst med cottage cheese blir saftig og god bakst, det ble disse rundstykkene også. Rundstykkene er gode på smak og er fine å fryse, herlig til frokost eller i nistepakken. Det blir ca. 30 rundstykker av denne porsjonen her.

DU TRENGER:

200 gr havregryn

Ca. 7-800 gr hvetemel

150 gr revet gulrot

100 gr grov sammalt hvete

120 gr cottage cheese

1 pose tørrgjær

1 1/2 ts salt

1 ss honning

35 gr smør

 3 dl melk

5 dl vann

1 egg til pensling

Bland alt det tørre i bakebollen og tilsett tørgjær, honning og raspet gulrot. Smelt smøret i en kasserolle, tilsett melk og vann og la blandingen bli "fingervarm". Hell væsken i melblandingen mens du lar kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet. Tilsett mere mel hvis deigen er for løs. Arbeid deigen godt sammen og i minst 10 minutter. Sett deigen til heving på et lunt sted. Deigen skal heve til dobbelt størrelse. Ta deigen ned på bakebordet og kna den lett. Del opp i passe store rundstykker og trill de ut til jevne fine boller, eller bare del opp til mere rustikke rundstykker hvis du ikke har tid eller ikke orker å rulle. Sett rundstykkene på et stekebrett dekket med bakepapir og la de etterheve i ca. 40 minutter. Stekes ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar