onsdag 13. mars 2024

Eltefrie rundstykker med tranebær

 4 1/2 dl kaldt vann

1 ss honning

350 gr hvetemel

150 gr fibramel eller rug

50 gr havregry

1/2 ts tørrgjær

1 1/2 ts salt

20 gr sesamfrø

50 gr solsikkekjerner

50 gr tranebær

Tranebærene hakkes grovt. Bland alle de tørre ingrediensene i en rørebolle og rør ut honningen i vannet. Hell vannet i rørebollen og rør alt raskt sammen med en sleiv til en litt klissete deig. Sett lokk på rørebollen eller dekk den til med plastfolie og la bollen med deigen stå på kjøkkenbenken natten over og til du skal dele opp rundstykkene. 

Varm ovnen til 250 grader varmluft og la et stekebrett stå i ovnen slik at den blir godt oppvarmet. Hell deigen ut på et melet bakebord og brett deigen181 et par ganger fra fire kanter. Bruk en deigskrape eller en god kniv og del opp deigen til passende store rundstykker. Legg bakepapir på det oppvarmede stekebrettet og løft rundstykkene forsiktig over på platen. Skru varmen på stekeovnen ned til 225 grader og stek rundstykkene i 10-12 minutter til de har fått en gylden farge. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar