tirsdag 19. mars 2024

Eltefritt brød med yoghurt og honning


 Dette brødet er ikke bare enkelt og kjapt å bake, men det er utrolig godt på smak, så skal du ha noe ekstra til frokost og som ser helt "profft" ut er det bare å røre sammen ingrediensene i kveld og bake brødet imorgen.

DU TRENGER:

Knapt 3 dl vann

2 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt

2 ss blomsterhonning eller lys sirup

1 ts. tørrgjær

1 1/2 ts salt

1 dl fullkornmel(fibramel)

1 1/2 dl solsikkekjerner

400 gr hvetemel

Hell yoghurt, vann, salt, honning og gjær i rørebollen. Rør inn alt det tørre. Rør til alt er godt blandet til en litt klissete deig. Legg på lokk eller dekk med plast og la deigen stå på kjøkkenbenken til neste dag, minimum 10-12 timer. Neste dag setter du stekeovnen på 250 grader over/undervarme og sett inn en jerngryte som tåler så høy varme. Hell deigen over på et melet bakebord og brett deigen (ikke kna) rundt slik at du samler den til et rundt brød. La brødet hvile på benken til ovnen er varm. Ta ut den varme gryten (husk å bruke gode grytekluter eller votter) strø litt mel i bunnen av gryten og vipp brødet opp i gryten. Du kan også gjøre slik jeg har gjort i dag, bruke et bakepapir . Bruk en skarp kniv eller en skalpell og snitt tre snitt på ca. 1/2 cm ned i brødet. Legg på lokket og sett gryten  med brødet i stekeovnen. Stek brødet i 30 minutter med lokket på, demp varmen til 225 grader, ta av lokket og stek ytterligere i 15 minutter. Avkjøl brødet på rist, og la brødet bli helt kaldt før du prøvesmaker.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar