lørdag 24. februar 2024

Blomkål og purresuppe med bacon og chorizo


 Frister det med en varm og fløyelsmyk suppe? Blomkålsuppe er en slik suppe, varmende og mettende, myk og velsmakende. Bruk det du har eller liker best til garnityr, som krutonger, asparges, spekeskinke i biter, eller bruk kun små blomkålbuketter.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 500 gr blomkål i små buketter

1/2 liten purreløk i tynne ringer (ta av litt til pynt)

2 små hakkede sjalottløk 

God olje eller smør

Ca. 4-5 dl melk

Ca. 1-2 dl vann

1 ss kyllingfond eller bruk buljongterning 

Ca. 1 dl kremfløte

1 stor ss creme fraiche

Noen dråper presset sitron

Litt revet muskat

Salt - pepper

TOPPING:

Bacon

Chorizo i tynne skiver

Purre i tynne ringer

Rens og skyll blomkålen og del den i små biter/buketter, husk å bruk hele stilken også. Kutt opp purreløken og hakk sjalottløken. Ha litt olje eller smør i en kasserolle og la løken få surre til den blir myk.Hell over vann og melk og legg i blomkålen og purreløken. La dette småkoke til blomkålen er myk. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Sett kasserollen på varmen igjen og tilsett kyllingfond, kremfløte og creme fraiche. La suppen småkoke mens du smaker til med presset sitron, salt pepper og muskat. Tilsett også mere melk hvis suppen er for tykk. Mens suppen koker, steker du bacon og chorizo som legges over suppen sammen med litt purreløk ved servering.


 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar