søndag 18. februar 2024

Wok med reker

 

Wok med reker er en fin mulighet til å få i seg masse herlige grønnsaker og det er en fin mulighet til å bruke rester som fyller opp i grønsaksskuffen, ikke minst er det en rask og god middag. Denne woken kan du også lage som en ren vegetarrett, eller du kan bruke rester av fisk eller kjøtt istedet for reker.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

 1 stor gulrot i tynne strimler

1 liten pose spinat

1/2 rødløk i tynne båter

3-4 brokkolini eller 1/2 brokkoli

2-3 vårløk eller en bit purreløk

1/2 fennikel i tynne ringer eller bruk kålhode eller rødkål i tynne strimler 

1 fedd finhakket hvitløk

Olje 

Reker uten skall (så mye du liker)

 

WOKSAUS:

1 1/2 ss presset sitron

1 ss soyasaus

1 ss god olivenolje

1 ss fishsauce

1 fedd finrevet hvitløk

1 liten ts sambal oelek

1 ss vann

Rens rekene. Rør sammen alle ingrediensene til woksausen. Kutt opp alle ingrediensene til woken og hell olje i wokpannen. Har du ikke wokpanne kan du bruke en liten gryte eller stekepanne. La oljen bli varm før du tilsetter alle grønnsakene untatt spinat hvis du bruker det. Du skal ha god varme, men ikke så varmt at oljen blir for varm eller at noe blir svidd. Rør rundt på grønnsakene hele tiden, lager du en stor porsjon er det lurt å woke i flere omganger. Hell over litt av woksausen mens du rører, resten helles over ved servering. Når alle grønsakene er ferdig woket, legger du i spinaten, den trenger bare litt varme før den faller sammen, rekene legger du i helt til slutt, de skal kun bli varme, ikke steke. Serveres med ris eller nudler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar