søndag 4. oktober 2020

Mac and cheese


Jeg planla å lage mac and cheese til middag i dag, men kom i tanker om at bare ost og makaroni er en fryktelig kjedelig mat. Dermed var det bare å finne frem litt rester, og lage en utvidet variant av samme rett. Blir det litt igjen av middagen, smaker det godt til lunsj neste dag.

DU TRENGER TIL CA. 3 PERSONER:

Ca. 125 gr makoroni

Ca.2 ss smør

1/2 finhakket løk

Ca. 2 ss hvetemel

Ca. 3 dl varm melk

Salt - pepper

Litt revet muskat

Ca. 150 gr pølse eller kokt skinke eller annen type kjøtt i biter

Ca. 200 gr finkuttet brokkoli og blomkål eller bare en av delene

1 egg

Ca. 150 gr revet ost (gjerne litt mere)

Ca. 2 ss strøkavring 

  Kok makaroni etter anvisningen på pakken og hell av kokevannet når den er ferdig. Smelt smøret i en kasserolle med slippbelegg og tilsett den finhakkede løken. La løken surre til den er blank og myk, så tilsetter du hvetemelet og passer på å røre godt. Spe med melken litt etter litt mens du stadig rører og la dette få koke et par minutter. Tilsett halvparten av osten, pølsebiter og grønsakene, vend rundt slik at alt er blandet og smak til med salt, pepper og muskat. Kok opp, rør rundt og ta kasserollen bort fra platen. Tilsett egget mens du rører. Bruk en ildfast form i passende størrelse og hell i pastarøren. Bland sammen resten av osten og kavringstrø og fordel det over. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader og stek i ca. 25 minutter. Servers med en frisk salat .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar