søndag 25. oktober 2020

Lasagne de Lux


 Det er en del kutting og røring når man lager slik mat, så det lureste du kan gjøre er å lage stor porsjon, for dette er mat alle liker. Denne lasagnen er skikkelig god, kremig og godt krydret.
 

DU TRENGER TIL 4-6 PERSONER:

KJØTTSAUS:

600 - 700 g karbonadedeig

Ca. 100 - 150 gr bacon i små biter

1-2 grovhakket løk

4 fedd finhakket hvitløk

2 finhakkede gulrøtter

1 liten finhakket persillerot

Stilken og litt av en "bunt" brokkoli finhakket

4-5 litt tykke skiver aubergin kuttes i små biter

2-3 skiver sellerirot i små biter 

Ca. 2 ss tomatpure

4-5 soltørkede tomater i olje, finhakket

1-2 bokser hermetiske tomater (etter hva du liker)

1-2 dl rødvin (kan byttes ut med litt kraft)

1/2 dl søt chilisaus

1-2 ss basalmicoeddik

2 ts oregano

1 ts hvitløkspulver

1/4 - 1/2 ts spisskummen

1/2 - 1 ts paprikapulver

Salt - pepper

Lasagneplater

Revet hvitost

Revet parmesanost 

Smør/olje til steking 


OSTESAUS:

40 gr smør

40 gr hvetemel

Ca. 4 dl varm melk

Salt - pepper

Raspet muskat

Ca. 2-3 dl raspet ost, gjerne like deler gul ost og parmesan

 

Start med å kutte opp alle grønsaker, løk og bacon. Stek karbonadedeigen i litt smør/olje på samme måten som du gjør når du lager taco. Hell den stekte karbonadedeigen i en gryte som du skal koke kjøttsausen i. Stek bacon og løk til løken er blank og bacon begynner å få farge. Stek alle grønnsakene og hvitløken raskt på stekepannen og tilsett tomatpure slik at den får steke med et par minutter. Kok ut stekepannen med rødvin eller kraft og hell alt i gryten med karbonadedeig etter hvert som det er ferdig. Slå på varmen under gryten og tilsett hermetiske tomater, soltørkede tomater, chilisaus og balsamicoeddik. Kok opp og la gryten stå på svak varme slik at den bare småputrer. La gryten småkoke i 20 - 25 minutter så smaker du til med krydder. La gryten få småputre i noen minutter til. Mens kjøttsausen koker lager du ostesausen: Varm opp melken. Ha smør i en kasserolle og la det smelte uten at det blir brunt. Tilsett hvetemel og rør til det blir glatt. Spe med melken litt etter litt mens du rører slik at det blir glatt mellom hver gang du sper med melk. Spe til du har en passe tykk saus. Smak til med salt, pepper og raspet muskat. Rør inn osten og sett sausen tilside til kjøttsausen er ferdig. Så er det bare å legge lagvis i en form, først kjøttdeig, så ostesaus, dekk med lasagneplater. Så begynner du på nytt igjen med kjøttsaus og legger lag på lag til alt er brukt. Topp med raspet ost, gjerne en blanding av gulost og parmesanost. Stek lasagnen ved 180 grader i ca. 30 - 40 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar