lørdag 17. oktober 2020

Focaccia


 I dag har jeg bakt en av de beste focaccia jeg noen sinne har bakt. Grunnen er nok en metode som jeg fant i en dansk oppskrift, å skolde melet, altså å helle kokende vann over noe av melet man skal bruke i baksten, dette skal gjøre baksten ekstra saftig og myk. I tillegg til denne metoden har deigen fått stå og heve lenge, så du trenger god tid skal du bake en slik focaccia, men belønningen er et godt bakverk.


DU TRENGER TIL EN STOR LANGPANNE:

SKÅLDING:

1 1/2 dl kokende vann

60 gr sammalt rug fin

Hell det kokende vannet over rugmelet og rør godt sammen. Dette blir en klissete tykk deig som skal stå til den er avkjølt, nesten helt kald. Den kan godt avkjøles i kjøleskapet.

FOCACCIADEIGEN:

800 gr hvetemel

Ca. 5 dl kaldt vann

1 1/2 ts salt

2 ts tørrgjær

1 1/2 dl olivenolje

TOPPING:

Flaksalt

Olivenolje

Valgfrie urter (eller tørkede urter)

Hell hvetemelet, gjær, vann og rugmelskåldingen i bakebollen og elt deigen sammen. Elt videre på lav hastighet i ca. 10 - 12 minutter, tilsett salt og olivenolje. Elt videre i 8 - 10 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett den på et lunt sted for heving i minst 2 timer. Smør langpannen med olje eller gjør som jeg, bruk bakepapir. Hell deigen i langpannen og trykk den utover med hendene. Dekk med et klede og la deigen heve igjen i ca. 1 time. Smør et tynt lag olje over deigen når den er ferdig hevet og stikk huller med fingertuppene slik at det renner litt olje ned i hullene du lager. Strø over flaksalt og urter, friske eller tørkede. Stek focaccia ved 220 grader i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist. Focaccia er fin å fryse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar