søndag 25. oktober 2020

Rødkål


 Denne rødkålen er beregnet å bruke til julematen, den inneholder mye godt, både av krydder og andre godsaker. Rødkålen har en liten smak av julekrydder, det kan du tone ned ved å bruke mindre eller sløyfe det helt, hvis du ikke liker den smaken. Jeg har laget en stor porsjon i dag, delt opp i porsjoner og puttet i frysen, det blir godt til både ribbe, skinkestek, medisterkaker, karbonader og til store gode smørbrød med kald ribbe. 


DU TRENGER:

Ca. 1 kilo rødkål

1-2 epler i små biter eller raspet grovt

1/2 finhakket løk

1 1/2 dl rødvin 

1 1/2 dl appelsinjuice

50 gr smør

1 ss kyllingfond utrørt i 1 1/2 dl vann 

1-2 ss balsamicoeddik

2-3 ss rødvinseddik

1-2 ss blomsterhonning

1 - 2 ts salt

Litt pepper

4-5 nellikspiker

5 hele allehånde (knuses i mortel)

1/2 ts hel koriander (knuses i mortel)

1 liten kanelstang

 

Snitt kålen fint, helst på en mandolin. Skrell eplene og del de i små biter eller riv de grovt på et rivjern. Ha kål og eple i en kasserolle sammen med løk og smør, tilsett vin, balsamico, rødvinseddik, juice og kyllingkraft. Kok opp og la dette småkoke mens du tilsetter alt av krydder og honning. Sett på lokk og la rødkålen småkoke til den er myk, men den kan godt ha aldri så lite tyggemotstand. Smak til med mere balsamico, eddik, honning og krydder. Det er lurt å begynne med den minste mengde krydder og så smake til etter hvert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar