onsdag 28. oktober 2020

Julekake

 

Denne gangen har jeg bakt julekake med tangzhong-metoden og hvis du ikke har hørt om denne metoden så går det ut på å koke en jevning av litt av melet og en del av melken i oppskriften. Med denne metoden kan man bruk mere væske i deigen, og man får et saftig og holdbart bakverk. Julekakene fikk en saftige og myk konsistens, er nydelig på smak og like myke og saftige neste dag


TIL 3 JULEKAKER TRENGER DU:

750 gr hvetemel

2 ts kardemomme

1 ts salt

2 dl lunken melk

35 gr gjær

150 gr sukker

2 egg + 1 egg til pensling

150 gr smør i terninger

100 gr rosiner

50 gr sukat hvis du liker det

TANGZHONG-JEVNING:

80 gr hvetemel

4 dl melk

 

Legg gjerne rosinene ivann et par timer før du begynner å bake, vi du ha en ekstra god smak kan du legge rosinene i litt rom eller sherry. Lag tangzhong jevningen ved å varme opp mel og melk til en tykk røre, det trenger ikke koke bare bli så varmt at det tykner. Rør godt slik at det ikke klumper seg og avkjøl jevningen før du begynner å bake. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett sukker, salt og jevningen. Spe med melken, pisk eggene lett sammen og rør de inn i deigen.  Tilsett melet iblandet kardemomme og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 10 minutter, så tilsetter du smøret i små biter. La maskinen gå på ganske lav hastighet til alt smøret er eltet godt inn i deigen, øk farten på maskinen litt og elt videre i 8 -10 minutter. Tilsett rosiner (ikke bløtevannet) og sukat, nå skal maskinen gå på lav hastighet til alt er eltet godt sammen. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 1 time. Ta deigen ned på meleet bakebord og del i tre emner. Rull runde kaker som legges på stekebrett dekket med bakepapir til etterheving. Lag noen snitt i kakene med en skarp kniv, og pensle kakene med sammenpisket egg. Sett julekakene i forvarmet ovn , over/undervarme 180 grader og stek i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøles på rist


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar