mandag 30. september 2019

Pannestekt laks med mangold og soppstuing


Mangold eller bladbete som den også kalles er en grønnak som blir brukt alt for lite. Det er egentlig en bete i slekt med rødbeten og anvendes på samme måte som spinat. Mangold er en næringsrik og god grønnsak, rik på vitaminer og mineraler, i dag har jeg laget den som stuing sammen med sopp, en nydelig kombinasjon sammen med stekt laks


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper 
Smør/olje til steking

MANGOLD OG SOPPSTUING:

Ca, 130 - 150 gr oppkuttet mangold, stilk og blader
150 - 180 gr sopp i skiver
1-2 vårløk i tynne ringer
Ca. 1-2 dl matfløte
Ca. 1- 2 ss lett creme fraiche
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron
Smør/olje til steking


 Begynn med stuingen ved å steke raskt sopp på stekepannen i litt smør eller olje. Rens og skyll mangold, kutt stilk og blader i biter og tilsett den i pannen sammen med sopp. La dette få surre til du ser at mangold har falt sammen og blitt myk. Tilsett matfløte, kok opp og ha alt over i en liten kjele. Kok opp og tilsett creme fraiche, salt, pepper og presset sitron. La dette få småputre på svak varme til mangoldbitene er helt myke og stuingen er passe tykk.
Stek laksen i smør/olje på stekepannen på vanlig måte, pass på at laksen ikke steker for mye, da blir den tørr og lite god. Server laksen med stuingen, poteter, pasta eller ris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar