lørdag 28. september 2019

Formkake med appelsin, marsipan og valmuefrø


Det er ikke så ofte at jeg baker formkake, det var liksom før i tiden man serverte flotte formkaker til kaffekosen, og en fin formkake hørte alltid med på et kakebord. Nå fant jeg denne oppskriften i et danskt blad og syntes den så så god ut, derfor ble det formkake til kaffen denne helgen. Dette ble en saftig formkake med rik smak av sitrus og en deilig smak av melisglasur og sjokolade på toppen. Kaken er lett og kjapp å lage og er veldig holdbar, like god dagen der på.



DU TRENGER TIL EN VANLIG BRØDFORM:

100 gr smør
2 egg
120 gr hvetemel
1 appelsin, skall og ca. 3/4 dl av appelsinsaften
100 gr sukker
Ca. 100 gr revet marsipan
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
2 ss valmuefrø

GLASUR:

100 gr melis
Litt vann
Sjokoladeperler eller lignende til pynt

Smelt smøret over svak varme. Rasp marsipan, skrubb appelsinen godt og rasp skallet og press ut saften. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis og bland inn den revne marsipanen. Bland sammen hvetemel, valmuefrø, bakepulver, og kardemomme og vend dette inn i eggedosisen vekselvis med det smeltede smøret og appelsinsaften. Ha røren i en brødform kledd med bakepapir og stek ved 180 grader i ca 30 minutter. Avkjøl kaken før du rører sammen melis med litt vann og ringler melisglasuren over den avkjølte kaken. Dryss over sjokoladepynt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar