søndag 8. september 2019

Gulrot, løk og søtpotetsuppe


Ikke så mye som smaker så godt som en god kremaktig varm suppe, og denne suppen smakte aldeles nydelig, mild, med en kremaktig fin  konsistens og med smak av syre og sødme med en liten aning av timian. Altså en herlig middag


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

5-6 knasegulrøtter (babygulrøtter) delt på langs
1 litt tykk skive sellerirot i biter
1 stor løk i skiver
1 liten eller 1/2 søtpotet i biter
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 laurbærblad
3 - 4 stilker fersk timian
1 grønnsaksbuljong terning
Ca .6 dl vann
Salt - pepper
God olivenolje


Skrell alle grønnsakene og del de i biter/striæmler og kutt løken i ringer. Legg grønnsakene i en ildfast form, ringle over ca. 1-2 ss god olje, sett formen i stekeovnen ved 180 grader og bak i ca. 30 - 40 minutter til grønnsakene er helt møre. Vend på grønnsakene av og til, blir de litt for brune i kantene gjør det ingen ting. Ta ut formen og la grønnsakene avkjøle en del. Ha et par ss med god olje i en gryte. Legg i grønnsakene unntatt noe av løkringene og noen gulrotstrimler som skal være garnityr i suppen. Hell vann i gryten, tilsett buljongterning, timian kvister, laurbærblad og litt salt og pepper. Kok opp og og la suppen småkoke i ca. 10 minutter. Plukk ut timianstilkene og laurbærbladet og kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett mere vann hvis suppen er for tykk og smak til med mere krydder hvis det trengs. Serveres med godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar