tirsdag 1. oktober 2019

Eltefritt brød med rug og chiafrø


Det er ikke store jobben som skal til for å bake et slikt brød som dette, godt på smak, godt å skjære skiver av og brødet har en nydelig knasende sprø skorpe. Dette tror jeg er den enkleste måten jeg noensinne har bakt brød et på, og likevel så vellykket og godt.


 For å bake dette brødet må du ha en gryte som tåler 250 grader i stekeovnen.


DU TRENGER TIL ET BRØD:

200 gr grov rug
420 gr hvetemel
3/4 ts tørrgjær
2-3 ss chiafrø
1 ts salt
1 ss honning (ikke lynghonning)
6 dl lunkent vann


Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle (helst en bakebolle med lokk) og rør  honningen ut i det lunkne vannet. Rør vannet inn i de tørre ingrediensene og rør slik at alt er godt blandet, det går aller greiest med en god slikkepot. Sett lokk på bakebollen, har du ikke lokk så legg over plast og et klede. La deigen stå natta over på kjøkkenbenken i minst 15 - 16 timer.


 Etter at deigen er hevet, bruk en slikkepott og brett deigen sammen litt fra alle kanter i bakebollen og legger på lokket igjen. Sett stekeovnen på 250 grader over/undervarme og sett inn jerngryten med lokket på. Etter 1 time tar du gryten ut av ovnen og heller med hjelp av slikkepotten deigen opp i jerngryten, setter lokket på og setter gryten inn i stekeovnen. Stek brødet i 30 minutter, ta av lokket på gryten, skru ned varmen til 230 grader og stek videre i 20 minutter til. Ta ut brødet og la det avkjøle på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar