torsdag 3. oktober 2019

Boller med blåbær og marsipan


Disse bollene er friske og litt syrlige på smak samtidig har de også en fin søtsmak av raspet marsipan. Vil du ha melisglasur på toppen er det fritt frem, men selv synes jeg det er helt unødvendig, men så er ikke jeg så glad i søt bakst. I alle fall både smaker og dufter disse bollene helt himmelsk. Jeg har brukt frosne blåbær, friske blåbær går også helt greit, men ikke bruker opptinte frosne, det blir for rennende.


DU TRENGER TIL 24 - 26 BOLLER:

Ca. 950 gr hvetemel
5 dl lunken melk
Ca. 30 gr gjær
130 gr sukker
1-3 ts malt kardemomme
Liten klype salt
1 egg
150 gr smør i terninger
Ca. 130 - 150 gr blåbær
Ca. 80 gr raspet marsipan 
Egg til pensling
Grovhakkede mandler til pynt


Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med lunken melk. tilsett det meste av hvetemelet og de andre ingrediensene utenom smøret. Arbeid deigen godt, tilsett resten av melet og la maskinen gå i ca. 8 - 10 minutter, så tilsetter du smøret i små terninger mens maskinen går og når du har tilsatt alt smøret, øker du farten litt på maskinen og lar maskinen gå i minst 5 minutter etter at alt smøret er arbeidet godt inn i deigen. Dekk bakebollen med plast eller et klede og sett til heving. Deigen skal heve til dobbelt størrelse og det tar ca. 1 time. Ha den ferdig hevede deigen ned på bakebordet og kjevle ute en avlang leiv ca 60x40 cm. Rasp over marsipan og legg på frosne blåbær. Rull sammen fra langsiden nermest deg til en tykk pølse. Del opp med en skarp kniv til 2-3 cm biter som legges på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med plast eller et klede og sett til etterheving til bollene er omtrent dobbelt størrelse. Pensle med egg og strø med mandler. Stekes ved 200 grader i ca. 10 - 12 minutter, eller til bollene er pent og jevnt brune. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar