Denne retten ble faktisk til underveis i matlagingen, jeg hadde et par fine torskeloin som jeg hadde veldig lyst på til middag, og etter en liten jakt i kjøleskapet etter noe som kunne brukes som tilbehør, ble fangsten en bit selleri, en pose spinat som snart gikk ut på dato og litt bacon. Til sammen ble dette faktisk et nydelig torskemåltid.
TIL 2 PERSONER TRENGER DU:
2 torskeloin (a`150 gr)
Salt - pepper
Smør til steking
Ha salt og pepper på fiskebitene og en god klatt smør på stekepanne og la smøret bli ganske varmt. Når smøret begynner å bli brunt legger du på fiskebitene. La fisken ligge rolig i stekepannen til de begynner å bli hvit et stykke opp på siden av fiskestykket, da snur du fiskestykkene forsiktig, og steker de ferdig / pent brunt på den andre siden. Øs gjerne smør over fiskestykkene på slutten av steketiden.
SELLERIMOS:
Ca. 400 gr sellerirot
2-3 poteter
1/2 - 1 dl melk
1 ss smør
Salt - pepper
SPINATSALAT:
Ca. 200 gr spinat
1 rødløk i tynne båter
5-6 soltørkede tomat i strimler (bruk helst de som ligger i olje)
1 liten ts honningsennep
Salt - pepper
Olivenolje
La båter av rødløk få surre i litt god olivenolje til den blir blank. Tilsett spinaten og de soltørkede tomatene og la dette få surre til spinaten faller helt sammen og løken er helt myk. Smak til med honningsennep, salt og pepper og gjerne litt mere olivenolje mot slutten hvis du synes det virker tørt.
BALSAMICOSAUS MED BACON:
3-4 finhakket sjalottløk (eller bruk de små rødløkene)
Ca. 80 - 100 gr bacon i terninger/biter
God olivenolje
1- 2 dl rødvin
1 dl kraft eller vann
1/2 dl balsamicoeddik
1 ss soyasaus
Klype sukker eller honning
1 liten ts maizenna utrørt i litt vann eller vin