torsdag 15. januar 2015

Wok med reker og chili


I dag hadde jeg en liten opprydding i grønnsaksskuffen i kjøleskapet og som vanlig fant jeg små rester av diverse grønnsaker som hadde gjemt seg bort. Grønnsaksrestene sammen med reker, chili og litt av en wok-pose fra frysedisken i butikken, ble til en  kjempegod wok servert med kokt ris.


Du kan bruke de grønnsakene du har for hånden, og har du ikke nok, er det greit å bruke litt av en pose wokgrønnsaker som du kjøper i butikken. Har du ikke reker, er rester av stekt kylling eller kalkun veldig godt i wok, laks eller en annen fisk et også nydelig.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

4-5 små rosenkål delt i to
1 liten fennikel i tynne ringer
1/2 rødløk i ringer
1 liten rød chili i biter
1 stilk selleri i tynne ringer
1 ss soyasaus
2 ss søt chilisaus
Ca. 1/3 av en pakke frosne wok grønnsaker 
Ca. 2 ss rapsolje
Ca. 500 - 700 gr urensede reker


Rens rekene og legg de tilsides. Rens og kutt opp alle grønnsakene, fjern frøene fra chilien og kutt den opp i små biter. Varm oljen i en wok-panne eller bruk en stekepanne, la oljen bli helt varm og tilsett grønnsakene, først de som du har kuttet opp selv og la de surre et par minutter, så tilsetter du de frosne grønnsakene fra pakken. Rør hele tiden, og wok i ca 6-7 minutter. Smak til med soyasaus og chilisaus. Tilsett rekene helt tilslutt, de skal ikke steke, bare bli litt varm.


Woken serveres rykende varm med ris eller nudler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar