fredag 9. januar 2015

Svinefilet i soyamarinade med rosenkål og bacon


Svinefilet stekt i marinade som her, gjør kjøttet ekstra smakfull og saftig, stekeskyen serveres som saus, sammen med rosenkål, bacon og mos av mandelpoteter.

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

1 svinefilet (600-700 gr)
Salt - pepper
Smør til steking
 
MARINADE:
 
4 ss soyasaus
2 ss søt balsamico
2 ss søt chilisaus
3 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket sjalottløk
1 ts finrevet ingefær
Saft av 1/2 lime
1-2 ss vann


La kjøttet ligge fremme på kjøkkenbenken en halv times tid før du begynner å tilberede det. Tørk av kjøttet med et kjøkkenpapir og skjær bort eventuelle hinner. Gni svinefileten inn med salt og pepper, ha en god smøtklatt i stekepannen og la smøret bli brunt før du legger i kjøttet og lar det stekes pent brunt på alle sider.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, Legg svinefileten i et ildfast fat og hell marinaden over kjøttet. Sett det ildfaste fatet med svinefileten i stekeovnen på ca. 140 grader, sett i et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. La svinefileten steke til den har en kjernetemperatur på 69-70 grader (ca. 30 - 40 minutter). Øs marinaden over kjøttet et par ganger under veis i stekingen, tilsett et par ss vann hvis du ser at marinaden koker for mye inn.


TILBEHØR:
 
500 - 600 gr mandelpoteter
Salt - pepper
Ca. 50 gr smør
Melk

1 pose rosenkål
Ca. 100 - 120 gr bacon i små biter

Skrell og kok potetene møre UTEN salt. Slå av vannet når potetene er ferdigkokt og la de få dampe litt. Mos potetene sammen med en god klatt smør, salt pepper og spe med melk til en passe tykk mos.
Kok rosenkålen, men pass på at den ikke blir overkokt, den kan godt ha en fast kjerne. Stek baconbiter og legg den kokte rosenkålen på stekepannen sammen med baconbitene og la den få surre sammen med baconbitene et par minutter. Er det store rosenkål kan de godt deles i to etter at de er kokt.
La svinefileten få hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp i pene skiver. Svinefileten serveres med baconsurret rosenkål, mandelpotetmos og stekeskyen .




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar