mandag 12. januar 2015

Pannestekt laks med tartarsaus og crispy salat


Når laksen har en god stekeskorpe synes jeg den er aller best. Pannestekt laks er en enkel og grei middag, og kan varieres på mange måter, men i dag serveres den med en sprø salat og en god tartarsaus her hos oss. Tartarsausen kan du lage av ferdig majones, men den aller beste tartarsausen får du ved å lage den helt fra bunnen av.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Smør til steking
Ha smør i stekepannen og la det bli nesten brunt. Strø salt og pepper på laksefiletene og la de steke  i stekepannen ca. 2 minutter på hver side. Ta stekepannen med laksen av varmen, og la laksen hvile i stekepannen i 30 sekunder til 1 minutt før du legger den på tallerkenen eller serveringfat.


SALAT:

1 liten fennikel i tynne strimler/ringer
1/2 rødløk i tynne skiver
Ca. 10 cm agurk i strimler
1/2 eple i tynne strimler
Noen sitrondråper

Kutt opp alle ingrediensene og bland de sammen i en salatbolle.  ringle over litt presset sitron.


TARTARSAUS:

2 eggeplommer
1/2 ts salt
Litt nykvernet pepper
1 ts dijonsennep
1 ts sitronsaft
1 1/2 - 2 dl rapsolje
1 ss kaldt vann
1 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket kapers (kan sløyfes)
1 ss finhakket sjalottløk

Start med å røre sammen eggeplommer, sitronsaft og sennep, bruk en mixer og spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden, visp inn kaldt vann helt til slutt. Rør inn persille, sjalottløk, kapers og sylteagurk, smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar