Når laksen har en god stekeskorpe synes jeg den er aller best. Pannestekt laks er en enkel og grei middag, og kan varieres på mange måter, men i dag serveres den med en sprø salat og en god tartarsaus her hos oss. Tartarsausen kan du lage av ferdig majones, men den aller beste tartarsausen får du ved å lage den helt fra bunnen av.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Smør til steking
Ha smør i stekepannen og la det bli nesten brunt. Strø salt og pepper på laksefiletene og la de steke i stekepannen ca. 2 minutter på hver side. Ta stekepannen med laksen av varmen, og la laksen hvile i stekepannen i 30 sekunder til 1 minutt før du legger den på tallerkenen eller serveringfat.
SALAT:
1 liten fennikel i tynne strimler/ringer
1/2 rødløk i tynne skiver
Ca. 10 cm agurk i strimler
1/2 eple i tynne strimler
Noen sitrondråper
Kutt opp alle ingrediensene og bland de sammen i en salatbolle. ringle over litt presset sitron.
TARTARSAUS:
2 eggeplommer
1/2 ts salt
Litt nykvernet pepper
1 ts dijonsennep
1 ts sitronsaft
1 1/2 - 2 dl rapsolje
1 ss kaldt vann
1 ss finhakket sylteagurk
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket kapers (kan sløyfes)
1 ss finhakket sjalottløk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar