onsdag 28. januar 2015

Parisertoast med eplesalat


De fleste av oss har vel spist toast med ost og skinke. En gammel traver som har reddet mangt et måltid når vi får lyst på noe godt å spise. I dag har jeg gjort en liten vri på toasten, jeg har brukt rugbrød istedet for loff eller et halvfint brød, og som tilbehør, en syrlig smakfull eplesalat.
Vil du bake dette gode rugbrødet som jeg har brukt, finner du oppskriften her


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

4 skiver godt rugbrød
4 store ts god sennep
2 skiver god skinke
4 skiver sveitser eller emmentaler ost
(En annen ost med kraftig smak kan du også bruke)


EPLESALAT:

1 ss eplesidereddik
3 ss god olivenolje
Salt - pepper
2-3 ss finklippet persille
1/2 finhakket rødløk
2 faste epler


Smør sennep på to av skivene, legg på ost og skinke, legg de andre to skivene over. Stek skivene i toastjern, under grillen eller i smør på stekepannen. Stek til skivene har fått fin brunfarge, og osten begynner å smelte.
Bland sammen olje, eddik, klippet persille, salt og pepper i en liten skål. Hakk løken fint og legg den i iskaldt vann i noen minutter så blir den mildere på smak. Hell vannet av løken og bland den i olje/eddikblandingen. Del eplene i tynne båter og legg de ved siden av den varme toasten på fatet og hell over dressingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar